Новите контактни лещи Avaira Vitality

Публикувана от lensmarket 25/08/2017 0 Коментари

Компанията CooperVision започна продажбата на новите контактни лещи Avaira Vitality. Меките лещи Avaira Vitality е нова подобрена версия на добре познатите лещи Avaira. Контактните лещи Avaira Vitality са направени от нов силиконов хидрогел, материалът fanfilcon А, който се отличава с високо съдържание на вода (55%) и висока кислородопропускливост (DK / т 110), която осигурява на потребителите комфортно носене на лещите за дълго време. Освен това лещите блокират повече от 90% от UV-A и 99% UV-B лъчи

В сравнение с предшественика си AvairaVitality се отличава с редица подобрени показатели. На първо място става дума за хидрофилни (съдържание на влага) лещи. Тази цифра се увеличава и е 55%.

Благодарение на високото водно съдържание на лещата тя става по-мека и следователно много по-комфортна. Avaira Vitality притежава Клас 1 UV защита (повече от 90% от UVA и UVB излъчване 99%).

В основата на производството е запазена технологията Aquaform® Technology позволява дълго време да се поддържа влажна повърхноста на контактната леща и висока степен на кислородопропускливост.

Avaira Vitality е направена от нов силиконов хидрогел, материалът fanfilcon А.

Въпреки факта, че Avaira Vitality намалява базовата кривина на 8.4, новият продукт е напълно съвместим с контактните лещи Avaira и не е необходим допълнителен избор на лещи. Сега налични в диапазон от + 8.00D до -12.00D и базова кривина на 8.4 mm, диаметър 14,2 мм.

 

Вижте още:

Lensmarket.bg си поставя за цел да подобри средата на деца със зрителни проблеми. Прочетете тук.

Текст на коментара