4 Прични да Чувстваме Парене Докато Носим Контактни Лещи

Публикувана от lensmarket 23/01/2017 0 Коментари

Чисти и правилно сложени  контактни лещи, трябва да бъдат много удобни - до момента в който забравяте, че носите контактни лещи.

И все пак , ако вашите контактни лещи са причина да усещате парене в очите, то нещо не е наред.  

Ето и 4-те най-чести причини:

1.Мръсни контактни лещи. Протеинови депозити и други отпадъци могат да се натрупват върху контактни лещи с течение на времето, дори и ако правилно се почистват и дезинфекцират. Тези натрупвания намаляват кислородо- пропускливостта на лещите, което може да предизвика дразнене на очите или усещане за парене.

2.Очни алергии. Алергии на очите може да е друга причина за парене, особено ако носите контактни лещи. Общи очни дразнители, които предизвикват алергии - прах, полени и домашни любимци  - могат да се натрупват върху и под вашите контактни лещи, причинявайки дразнене и дискомфорт. Алергиите на очите, също причиняват зачервяване, сърбеж и сълзене на очите.

3.Чувствителност към консерванти. Това е възможно да предизвика  парене, защото сте чувствителни към консервантите или други съставки във Вашите разтвори за контактни лещи. Дори и ако сте използвали един и същ разтвор за контактни лещи в продължение на месеци или дори години, е възможно да развият забавена реакция на чувствителност, която може да предизвика усещане за парене.

4.Сухи очи.  Парене или друг дискомфорт, носейки контактни лещи, могат да бъдат причинени от сухота в очите. Други симптоми на сухота в очите включват зачервяване, сърбеж и сълзене на очите. Този последен симптом може да изглежда странно, но сухотата може да накара слъзните жлези да произвеждат много воднисти "рефлекс" сълзи, но те не са същите като нормални сълзи. "Сухите очи се влошават през зимата"

Единственият начин да разберете със сигурност, какво причинява паренето в очите Ви, е да посетите вашият очен лекар/ офталмолог. 

Текст на коментара