ПОСЕЩЕНИЕТО ПРИ ОЧЕН ЛЕКАР Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, АКО НОСИТЕ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ

Публикувана от lensmarket kabakchiev 19/01/2016 0 Коментари

Не е тайна, че преди да изберете своите контактни лещи трябва да се консултирате с лекар офталмолог. Често се случва окото да променя (както при младите, така и при по-възрастните хора), за да се избегне дискомфорт или усложнение ние от Lensmarket, съветваме нашите клиенти да посещават офталмолог поне веднъж годишно.

80% от информацията за околния свят човек получава чрез очите, заради това посещението поне веднъж годишно при очен лекар е препоръчително и задължително, ако имате далекогледство, късогледство или астигматизъм.

Днес има много мъже и жени, които отказват да носят очила, насочват вниманието си към употребата на меки контактни лещи.


Имайте предвид, че когато носите контактни лещи трябва да бъдете особено внимателни с химически разтвори, като лак за коса и дезодоранти. Когато ги използвате трябва по време на пръскане да затваряте очите си.

Ако страдате от простуда или от сезонни алергии, лещите трябва да се заменят временно с очила.

Важно е да помним, че контактните лещи са чуждо тяло в окото и трябва да бъдем внимателни относно съхранението, почистването и режима на подмяна.

Текст на коментара