СУХИТЕ ОЧИ СЕ ВЛОШАВАТ ПРЕЗ ЗИМАТА

Публикувана от lensmarket kabakchiev 19/01/2016 0 Коментари

Когато си помислят за зима, повечето хора си мислят за студен, влажен въздух. Но знаете ли, че зимният въздух е най-сухият, в сравнение с всеки друг сезон?

 

Това може да затрудни тези, които имат сухи очи, но е още по-трудно за тези, които носят и контактни лещи. Зимният сезон се отразява най-сурово на нашите очи. Това е и основният сезон, в който се появяват очни болести, причинени от драстичните температурни промени при влизане и излизане от топло на студено.

 

Затова трябва да обърнете повече внимание на грижата за очите. Най-важното нещо е да се уверите, че носите точните лещи и че ги носите правилно.

 

Запазване комфорта на контактните лещи

Отоплителните уреди вкъщи, в офиса и в колата изсушават въздуха и скъсяват живота на контактните ни лещи. И тъй като предназначението на сълзите е да почистват повърхността на очите и предпазват от инфекции, здравето на очите Ви също е в опасност.

 

Но не губете надежда. Само защото навън е студено, не означава, че сте длъжни да носите очила. За да Ви е напълно комфортно и да запазите очите си здрави, сменяйте лещите си редовно. Така се запазва свойството им да пропускат въздух, намалява се дразненето и се увеличава комфортът. 

 

Важно е да идете при очния си лекар, ако имате проблеми с очите или контактните лещи през зимата. Той ще Ви предпише лещи, които са по-подходящи за сухи очи, както и рецепта за овлажняващи капки, ако е нужно.

 

Тъй като основният враг през тези зимни месеци е вътрешното отопление, може да си вземете овлажнител за въздух или просто да сложите чаша вода върху парното, за да възвърнете влажността, която топлината отнема от въздуха.

 

Последно, но не по важност, е предпазването на очите със слънчеви очила. Дали ще си поръчате чудесни дизайнерски очила или чифт евтини, трябва да носите нещо, което предпазва от UV лъчите, защото зимата те са дори по-силни отколкото лятото.  Освен това, слънчевите очила предпазват от мръсотията, прахта, и не позволяват на студения вятър да духа право в очите Ви. 

 

Това са само някои от нещата, които може да направите, за да осигурите комфорта на Вас и на очите си през празничния сезон. Ако имате оплаквания свързани с очите, не се колебайте да потърсите очен лекар, защото очите са едни и те са за цял живот!

Текст на коментара