ВЪПРОСИТЕ ЗА TИЙНЕЙДЖЪРИТЕ И КОНТАКТНИТЕ ЛЕЩИ - ЧАСТ 1

Публикувана от lensmarket kabakchiev 19/01/2016 0 Коментари

Това, което всички трябва да знаят ! Научете отговорите на въпросите които Ви интересуват!

 

Възрастова граница. Има ли такава ?

Налице е възрастова граница. Много очни лекари започват да насърчават носенето на контактни лещи  между  11 - 14 годишна възраст. Истинският въпрос за тийнейджърите, не е възрастта, а дали са достатъчно отговорни, за да носят и  грижат правилно за контактните лещи. Родители, тийнейджъри и лекари трябва да вземат това решение заедно.

 

 

Защо просто не носят очила?

Тийнейджърите израстват и  се чувстват по-привлекателни и приети, ако  не носят очила. Контактните лещи  им помагат да се чувстват с по- голямо самочувствие и по-спокойни , когато не са сами. Меките контактни лещи са предимство за тийнейджъри, които спортуват.

 

Носенето на контактни лещи, може да  им помогне  да се чувстват по-самоуверени за външния си вид.

 

 

Колко и какви грижи изискват контактните лещи?

Разтворите за почистване на контактни лещи, улесняват употребата им. Повечето хора използват само една бутилка комбиниран разтвор. Разбира се, контактните лещи - за еднократна употреба - не се нуждаят от почистване, защото се изхвърлят  в края на деня. Поради тази причина, лещите за еднократна употреба са чудесна възможност за корекция на зрението, за повечето тийнейджъри.

 

Много практикуващи очни лекари съобщават, че тийнейджърите и децата са по-усърдни при почистване на контактните си лещи, отколкото възрастните, които след години на носене, често стават по-небрежни  в грижата си за тях. Младите хора са по-внимателни и  следват указанията, дадени им от медицинския специалист.

 

  

Дали контактните лещи са по- скъпи от очилата?

Невъзможно е да се обобщят разходите. Както при очилата, така и цената на контактните лещи варира в широки граници, в зависимост от марката и колко често се заменят. Вие също трябва да вземате под внимание, стойността на всички продукти за почистване и факта, че се препоръчва резервен чифт очила.

 

Лещите за еднократна употреба, не се нуждаят от разтвор за почистване и контейнер. Цената зависи от марката и доставчика. Контактните лещи за еднократна употреба обикновено струват около 3 лв на ден.

 

С лещите за еднократна употреба, родителите могат да бъдат сигурни, че децата им имат чисти лещи на очите всяка сутрин.

 

 

Удобни ли са контактните лещи?

Съвременните контактни лещи са проектирани да бъдат много удобни. Повечето са изработени от мек материал, който е едва забележим след като лещите са поставени върху очите.

 

Контактните лещи, могат да станат неудобни с  течение на времето, ако към тях се натрупват замърсявания или алергени. Правилната грижа и почистване обикновено предотвратява това. Разбира се, това не е проблем с контактните лещи за еднократна употреба като Proclear 1 Day, защото натрупаните алергени и  замърсявания се  изхвърлят с лещите всяка вечер.

 

Прочети още част 2

Текст на коментара