ЗАБЛУДИТЕ КОИТО ИМАМЕ ЗА КОНТАКТНИТЕ ЛЕЩИ !

Публикувана от Яна Блехова 19/01/2016 0 Коментари

1. Не мога да нося контактни лещи. Да, можете! С толкова много подобрения на продукта през последните години, почти всеки може да носи контактни лещи. Например сега има бифокални контактни лещи за хора с пресбиопия и торични меки лещи, коригиращи астигматизъм. Ако има други причини, поради които не могат да се носят контактни лещи в миналото, сега може да се консултирате с очен лекар и най-вероятно ще получите  изненадващи новини.
       
   2. Контактната леща ще се изгуби зад очите ми. Няма! Тънка мембрана, покрива очите и се свързва с вътрешната страна на клепачите си, което прави това физически невъзможно.
       
   3. Контактните лещи са неудобни. Не е вярно! След кратък период на адаптация, повечето хора няма дори да забележите, че носите контактни лещи.
       
   4. Контактните лещи могат да заседнат в очите ми. Помните ли старата градска легенда за заварчик, който случайно разтопил контактните лещи в  очите му с електрожен? Това е просто  приказка, както и други истории за контактните лещи "  Не вярвайте на глупости!
       
   5.  Ако нося  контактни лещи, трябва много  да се грижа за тях. Неправилно! Една бутилка разтвор за контакт лещи  чистят и дезинфекцират лещите лесно. Сега можете да изберете да  премахнете изцяло грижите за контактните лещи ползвайки лещи за еднократна употреба или 30-дневни лещи за удължено носене без сваляне.
       
   6. Носенето на контактни лещи причинява проблеми с очите. Като цяло, това не е вярно, разбира се ако ги носите съвестно. Въпреки че могат да възникнат проблеми, повечето от тях са резултат от не добре почистени лещи или неспазване на предписанията на вашия лекар.
       
   7. Аз никога няма да се пречупя и да ги сложа в очите ми. Разбира се, че ще можете. Може да изглежда трудно, но вашия очен лекар и неговия екип ще ви обясни, че това изобщо не е трудно. Просто трябва да опитате. Има прости методи на поставяне и отстраняване на контактните лещи. Десетки милиони хора по света ги носят ! Защо вие да не можете !?
       
   8. Контактната леща може да изскочи от окото ми. Преди десетилетия, стар стил твърди лещи са склонни да направят това, но с днешните контактни лещи, този проблем е само далечен спомен.
       
   9. Контактните лещи са твърде скъпи. Не е вярно! Носенето на контактните лещи понякога може да бъде по-евтин вариант, отколкото добър чифт очила.
       
  10. Аз съм твърде стар, за да нося контактни лещи. Не е вярно! С появата на бифокални контактни лещи и контактни лещи, които са особено добри за стари хора със сухота в очите, възрастта вече не е пробле

Текст на коментара